Bedrijfshulpverlener worden in Heerenveen

Als bedrijfshulpverlener (BHV’er) weet je wat te doen in het geval zich een noodsituatie voordoet. Je bent in staat (kleine) branden te blussen, weet hoe je een gebouw veilig kunt evacueren en bent het aanspreekpunt voor als professionele hulp ter plaatse is. Kortom, als BHV’er heb je een grote verantwoordelijkheid en draag je voor een belangrijk gedeelte bij aan de veiligheid op je werkplek.

Hoe word je BHV’er?

Iedereen kan BHV’er worden. Ben je iemand die graag opkomt voor de veiligheid van jezelf en van je collega’s en ga je een extra uitdaging niet uit de weg, dan kun je een 2-daagse cursus volgen waarin je alles leert over de verantwoordelijkheden van een BHV’er.

Waar word je BHV’er?

Om leren gaan met noodsituaties op je werk doe je echter niet op je werk zelf. Daarvoor zijn speciale trainingsfaciliteiten voor nodig. Bij BHV Heerenveen heb je beschikking over in totaal 4500 vierkante meter aan oefenruimte. Hier word je klaargestoomd op diverse noodsituaties en hoe ermee om te gaan.

Een beetje theorie, erg veel praktijk

De cursus tot BHV’er bestaat uit een beetje theorie, maar het zal je duidelijk zijn dat het grootste gedeelte van de training in de vele oefenruimtes zal plaatsvinden. De praktijk is hier zo levendig nagebootst dat je op een veilige manier kennis kunt maken met het hoe en wat van noodsituaties. Zo zal je, in het geval je ooit met een echte noodsituatie te maken krijgt, weten wat je moet doen, weten wat je niet moet doen en niet verrast zijn of in paniek raken.

Ontdek de faciliteiten

Het terrein met de trainingsfaciliteiten is makkelijk bereikbaar. Kom gerust eens langs om te kijken hoe het eraan toegaat en ontdek hoe de cursus tot BHV’er ook jouw werkplek een stuk veiliger kan maken.