Credit management scholing door middel van detachering

Credit management uitbesteden is één manier om het aantal debiteuren te verminderen en je geld te verdienen. Echter, dit biedt een oplossing op de korte termijn en als het afgerond is kom je weer in hetzelfde schuitje terecht. Een groot voordeel is dat uitbesteden de druk van dat moment zeker wegneemt, maar wat als die later toch weer terug komt? Misschien is het dan verstandig dat jouw medewerkers een credit management opleiding van Cannock Chase doen. Dit kan ook in samenwerking met het incassobureau door middel van een detacheringsproject.

Wat is detacheren?

Detacheren betekent dat één of meer medewerkers van een incassobureau bij jou komen werken en bij bepaalde taken komen helpen en ze komen overnemen. Je huurt experts in die je persoonlijk kan benaderen en sturen en maakt zo tijd en ruimte vrij voor je eigen werknemers. Deze experts zijn zeer bekwaam in het afhandelen van credit management omdat ze dit dagelijks doen. Ze kunnen dus van buitenaf een frisse blik werpen op jouw organisatie.

Leren uit de praktijk

Sommige incassobureaus bieden een credit management opleiding aan en het grote voordeel om dit via een bureau te doen en niet via een cursus is dat je vooral leert uit de praktijk. Natuurlijk is er de nodige stof te leren uit tekstboeken, maar door middel van detacheren kunnen je werknemers het vak echt leren binnen jouw bedrijf. Deze gedetacheerden hebben ook vaak veel ervaring uit de praktijk in andere bedrijven die ze kunnen delen en gebruiken tijdens het trainen.

Investering

Het kost misschien even tijd, maar na deze investering heb je credit managers op de vloer die de baan geleerd hebben van de specialisten en die hopelijk op lange termijn zelf de zaakjes goed op orde kunnen houden. Zo heb je in de toekomst geen incassobureau meer nodig om je credit management over te nemen en krijg je tijdig het geld van de debiteurs.