Extra hulp bij je financiele zaken

Verstand van zaken, maar geen verstand van je financiële zaken? Geen probleem want je bent niet de enige! Gelukkig zijn er bedrijven die zich richten op Credit Management. Dit kan veel voordelen bieden voor jouw bedrijf. Niet alleen om dingen op te lossen, maar ook om problemen te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld je debiteurenbeheer uitbesteden zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Uitstaande facturen

Heb jij als bedrijf bijvoorbeeld last van veel debiteuren? Dan heb je nog veel geld tegoed van bijvoorbeeld klanten, en het is enorm vervelend als je hier te lang op moet wachten. Dit brengt natuurlijk veel risico’s met zich mee. Op dit moment kun je een bedrijf inschakelen die jou gaat begeleiden in het verbeteren van het debiteurenbeheer zodat je niet zo lang meer hoeft te wachten op het geld. Indien je liever taken over laat nemen door het bedrijf kan dat ook.

Ze beginnen met een inventarisatie van het debiteurenbestand. Dus wie is wat nog verschuldigd? Wanneer dat duidelijk is kun je beter de volgende stappen nemen. Een goede stap is natuurlijk het incasseren van de vorderingen. Dit kan vanuit je eigen bedrijfsnaam of vanuit de naam van het bedrijf dat je hebt ingeschakeld voor het debiteurenbeheer.

Verder advies

Naast dit ‘oplossen’ van het debiteurenbeheer kan het bedrijf ook helpen met advies en optimalisering van het debiteurenbeheer. Dus welke zaken kun je zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat je minder debiteuren krijgt. Wellicht ben je te soepel met je facturen, of heb je er geen duidelijk overzicht van. Samen kijk je naar de beste manier om dit alles te optimaliseren. Zo voorkom je dus dat het in de toekomst weer flink kan oplopen. Zoals vaker gezegd wordt, voorkomen is beter dan genezen!