Maak het werk in je bedrijf zo optimaal mogelijk

Een bedrijf wil uiteraard altijd zo optimaal mogelijk werken en dat betekent dat ze zo min mogelijk verspillen om het productieproces zonder problemen laten verlopen. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het slim je werknemers hiervoor eerst een cursus te laten volgen waarin procesoptimalisatie het belangrijkste onderwerp is.

Lean production

Een dergelijke cursus kun je volgen bij opleider Kenteq. In deze cursus leer je als deelnemer theorie die je direct in praktijk kunt brengen. Als je op zoek bent naar een goede cursus procesoptimalisatie kun je bij Kenteq een keuze maken uit drie verschillende opleidingen. In de eerste cursus gaat het om lean production. Aan de hand van rollenspelen en oefeningen kun je leren hoe je in een bedrijf de processen zo optimaal mogelijk kunt laten verlopen.

Value stream mapping

De tweede cursus is die waarin gekeken wordt naar value stream mapping. Dit staat voor de waarde stroom binnen een bedrijf. In deze stroom wil je als bedrijf zoveel mogelijk verspilling tegen te gaan als een klant een product besteld heeft. Deze cursus wordt net als de cursus over lean production alleen incompany dus op het bedrijf zelf gegeven. Het grote voordeel daarvan is dat de cursus op maat gemaakt is voor ieder bedrijf maar ook dat de deelnemers de theorie meteen kunnen toepassen in de dagelijkse werkpraktijk. Zo zien ze ook het nut ervan en werkt dit alleen maar extra motiverend.

Cursus voor de werkvoorbereider

De derde cursus is die voor werkvoorbereider. Je leert in deze cursus hoe je een productieproces goed kunt voorbereiden zodat je werknemers dit zo goed mogelijk kunnen uitvoeren en minder fouten maken. Zo verloopt het proces niet alleen sneller maar levert het ook meer rendement op. Zowel je werknemers als klanten hebben baat bij een goede voorbereiding.