Schakel altijd een advocaat in

Als de politie je vraagt om deel te nemen aan een verhoor is het altijd verstandig om van tevoren contact op te nemen met een advocaat. Ze willen informatie van jou hebben over een bepaalde (wellicht criminele) kwestie en of je nu wel of niet schuldig bent, je zoekt beter eerst een advocaat verhoor. Deze is namelijk bekend met dergelijke verhoren terwijl jij er wellicht helemaal geen kaas van gegeten hebt en niet precies weet wat je het beste kunt doen of zeggen.

Laat je bijstaan door een advocaat

De ervaring van diverse advocaten leert dat de politie nog wel eens geneigd is geen advies van een advocaat te vragen maar je hebt er gewoon recht op. Ze doen dit onder het motto dat de zaak dan alleen maar langer duurt en het voor jou er niet beter op wordt maar dit is uiteraard niet het geval. Voordat je naar het verhoor gaat neem je het beste contact op met een advocaat en zorg je er tijdens het verhoor voor dat je ook altijd zijn of haar gegevens bij je hebt zodat je daar naar kunt verwijzen. Een advocaat heeft ruime ervaring in strafzaken en verhoren en kan je goed uitleggen wat slim is om wel of juist niet te doen.

Algemene en concrete tips voor een verhoor

Tijdens het overleg dat je op voorhand met je advocaat hebt, die een onpartijdige deelnemer vormt in het geheel, leg je uit hoe de vork in de steel zit en kan hij of zij je tips geven. Als je geen kans ziet om nog voor het verhoor een advocaat te benaderen raadpleeg dan een aantal algemene tips die je op internet kunt vinden en waarvan je altijd gebruik kunt maken. Het is echter beter als een advocaat op de hoogte is van de concrete feiten zodat je advies krijgt dat daar direct op gericht is.