Waarom je altijd een advocaat moet inschakelen!

In gesprek met een strafrechtadvocaat kan veel voor je duidelijk maken. Strafrecht advocaten zijn er namelijk om je te helpen met allerlei uiteenlopende zaken. Van een verdenking van mishandeling tot heling, van witwassen tot verkeersongevallen er zijn altijd specialistische advocaten te vinden die je kunnen helpen. Lees hieronder nog meer over de hulp van strafrecht advocaten.

De moeite waard

Vaak wordt je voor een licht strafbaar feit opgeroepen voor een TOM-zitting. Dit betekend dat je direct een straf van de Officier van Justitie krijgt zonder dat daar een echte rechtszaak aan vooraf is gegaan. Je moet deze straf accepteren en je krijgt bovendien een aantekening op je strafblad. Dit alles zonder tussenkomst van een rechter. Maar deze TOM-zitting hoef je helemaal niet zomaar klakkeloos te accepteren. Met behulp van een advocaat kan je er namelijk voor zorgen dat je straf lager uitvalt en of dat je misschien wel helemaal vrijgesproken wordt! Altijd de moeite waard om te proberen dus.

Politieverhoor

Naast dat strafrecht advocaten veel te vinden zijn bij TOM-zittingen geven ze ook juridisch advies en helpen ze bij bijvoorbeeld een politie verhoor. Bij een politie verhoor heb je namelijk recht op een advocaat en deze zorgt voor een aantal dingen. Ten eerste kan je met je advocaat bepalen wat je wel of niet gaat zeggen. Ten tweede zorgt de aanwezigheid van een advocaat er voor dat de politie onder controle wordt gehouden tijdens het verhoor. Op deze manier geef je geen verklaring onder druk af. Verder zijn strafrecht advocaten ook inzetbaar op andere vlakken waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Zo helpen ze ook bij zaken van uitkeringsfraude, schadeverordening of huisuitzetting. Ook diefstal en verduistering behoren tot het vakgebied van de strafrecht advocaat. Zolang er maar raakvlakken met strafrecht is, zal je er een strafrecht advocaat voor kunnen inschakelen.