Word jij financieel administratief medewerker?

Momenteel is er op de arbeidsmarkt veel vraag naar administratief medewerkers. In ieder bedrijf zijn er veel verschillende administratieve taken, die allemaal vervuld moeten worden door mensen met verstand van zaken. Ben je geïnteresseerd in de financiële kant van het bedrijf, dan kun je er echter voor kiezen om naast een opleiding tot administratief medewerker ook een diploma als financieel administratief medewerker te halen. Daarmee ben je nog veel aantrekkelijker voor een bedrijf, omdat je een specifieke vooropleiding hebt om bepaalde taken uit te voeren en meer kennis hebt van het belangrijke punt van de administratie: de financiën.

Wat doe je als financieel-administratieve kracht?

Binnen een bedrijf moet veel aandacht besteed worden aan de financiële zaken. De administratie moet dan ook piekfijn in orde zijn. Administratief medewerkers die de boekhouding bijhouden, zijn dan ook essentieel in de bedrijfsvoering. Crediteuren en debiteuren moeten netjes beheerd worden, en alle data omtrent betalingen en afschrijvingen moet op overzichtelijke wijze ingevoerd worden. Je krijgt dan ook veel te maken met computerprogramma’s als Excel, en je hebt een gevarieerd takenpakket op je bord waarbij het financieel inzicht dat je hebt opgedaan bij de financieel administratief medewerker opleiding, zoals je die bijvoorbeeld bij Fabius kunt volgen, goed van pas komt.

Een hoger salaris

Wie wil er nu niet meer verdienen met datgene wat hij of zij interessant vindt? Als algemeen administratief medewerker verdien je vaak een heel aardig salaris, maar als je een financiële specialisatie hebt – waarvoor je een tweede diploma moet halen – dan krijg je over het algemeen nog een stukje meer betaald dan je collega’s die alleen een algemene opleiding hebben gevolgd. Je hebt immers meer specifieke kennis, die van grote waarde is voor het bedrijf. Daarmee is een opleiding tot financieel administratief medewerker dus ook financieel zeer interessant.